Nesprejemljivo je nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel brez vedenja lokalne skupnosti

27-03-2020

Velenjčanke in Velenjčani smo sinoči iz medijev izvedeli, da bo še to noč v Hotel Paka, ki je v lasti Gorenje Hisense, v izolacijo nameščenih približno 50 oseb, ki bodo prispele iz Španije. Nesprejemljivo je, da je lokalna skupnost to informacijo izvedela iz medijev, zato danes pričakujejo od Vlade Republike Slovenije vsa pojasnila v zvezi z namestitvijo oseb v izolacijo.

Podžupan Peter Dermol je zato Vladi Republike Slovenije sporočil, da lokalna skupnost ocenjuje, da je tovrstno ravnanje, brez soglasja lokalne skupnosti, skrajno neodgovorno, saj povzroča dodatne skrbi in negotovost pri ljudeh, ki so v tem kriznem obdobju že tako nezaupljivi.

"Velenje je bilo vedno naklonjeno ljudem, ki so prihajali iz območij, kjer so bili ogroženi zaradi različnih vzrokov. Še vedno smo pripravljeni pomagati ranljivim skupinam posameznikov, pričakujemo pa, da bomo v takšne odločitve aktivno vključeni, saj bomo le tako lahko pravočasno sprejemali potrebne preventivne in varnostne ukrepe ter o tem obveščali javnost."

Izjave podžupana Mestne občine Velenje Petra Dermola o nameščanju oseb v izolacijo v velenjski Hotel Paka:

IZJAVA

IZJAVA

Nesprejemljivo je nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel brez vedenja lokalne skupnosti