Strokovni svet za socialna in zdravstvena vprašanja

Janja Rednjak, predsednica Strokovnega sveta za socialna in zdravstvena vprašanja

Janja Rednjak Kontakt:
Območna organizacija Socialnih demokratov Velenje

Strokovni svet za socialna in zdravstvena vprašanja

Prešernova 1, 3320 Velenje  (v stavbi sodišča Velenje)

Janja Rednjak
040 724 008, janja.rednjak@gmail.com


Strokovni svet za socialna in zdravstvena vprašanja SD Velenje (SSZSZV) je bil vzpostavljen s strani vodstvenih struktur SD OO Velenje. Naše aktivnosti temeljijo na spremljanju stanja socialne problematike ter ugotavljanju bistvenih vsakdanjih težav s katerimi se srečujete prebivalci naše občine. V okviru zmožnosti in pristojnosti zbiramo ideje ter kreiramo projekte reševanja socialne politike, s katerimi vam želimo pomagati. Naše aktivnosti so usmerjene v reševanje socialnih težav generacijsko različnih slojev prebivalstva. Mlade želimo spodbujati in jim zagotavljati enakopravne možnosti izobraževanja, saj si lahko na ta način najenostavneje širijo osebno integriteto ter krepijo zavest življenjskega samodejnega ustvarjanja. Starejšim generacijam nakazujemo smeri in možne načine reševanja socialne stiske v obliki pravic, ki jim pripadajo glede na njihov socialni status. Dejstvo je, da v Mestni občini Velenje deluje veliko število socialnih ustanov na katere se lahko obrnete. Člani SSZSZV nudimo t.i. informacijsko podporo z usmerjanjem in napotki reševanja socialnega statusa. 

SSZSZV želi biti s svojo aktivnostjo vzgled prebivalcem Mestne občine Velenje in dvigniti čutno zavest občanov. Želimo krepiti medsebojno spoštovanje in zaupanje ter jih ločiti od egoistično populističnega razmišljanja. Le s skupno medsebojno pomočjo lahko omogočimo vsem prebivalcem dostojno in človeka vredno življenje. Mi verjamemo v svoje delo, imamo močno voljo in veliko idej. Naše delo je »odprte narave«, zato vabimo vse, ki želite pomagati, da nam posredujete svoje ideje, poglede in delite z nami svoja znanja ter izkušnje. 

Hkrati vas želimo pozvati, da spremljate naše aktivnosti in se na nas obrnete v primeru, da se znajdete v socialni stiski.

Pri nas ne boste naleteli na gluha ušesa. Tukaj smo za vas in skupaj zmoremo vse!

aids Bodi osveščen – bodi odgovoren, dan boja proti aidsu
NOVICE "Strokovni svet za socialna vprašanja"

Strokovni svet
za socialna in zdravstvena vprašanja

  Podrobneje
Strokovni svet
za gospodarski
razvoj

  Podrobneje
Strokovni svet
za šolstvo, kulturo
in šport

  Podrobneje
Strokovni svet
za okolje in
prostor

  PodrobnejeNaroči se na e-novice!

Če se naročite na e-novice SD Velenje, boste vedno dobro obveščeni! Skozi vse leto vas bomo seznanjali z zanimivimi informacijami iz našega okolja.

Potrjujem


Pristopna izjava

Iskreno smo veseli, da se želite včlaniti v stranko Socialnih demokratov.

Včlani se


Podjetniški kotiček

Podjetniški kotiček je spletni portal, ki vam pomaga do aktualnih informacij. Tu najdete vse, kar morate vedeti, če ste podjetnik ali pa se šele odločate za samostojno podjetniško pot!

Podrobneje