Mladi forum SD Šaleške doline

Tjaša ODERLAP, predsednica Mladega foruma SD Šaleške doline

Tjaša Oderlap

Rojena sem leta 1991 v Slovenj Gradcu. Prihajam iz majhne vasice na obrobju mesta Velenje – Plešivec. V Velenju sem obiskovala Osnovno šolo Mihe Pintarja Toleda in Gimnazijo Velenje. Svojo izobraževalno pot sem nadaljevala na Univerzi v Mariboru in sicer na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Po izobrazbi sem diplomirana gospodarska inženirka(UN).

Pred časom, sem prevzela vlogo podpredsednice Mladega foruma SD Šaleške doline. Želim si, da skupaj oblikujemo in kreiramo mladinsko politiko. Veseli me razgibano delo in reševanje problemov mladih, tako na lokalnem kot tudi na nacionalnem nivoju.

Prepričana sem, da lahko z medsebojnim sodelovanjem med organizacijami in trdim delom dosežemo ogromno, predvsem pa skupaj kreiramo prihodnost in pomagamo mladim, da bodo lažje vstopili v svet realnosti.

Kontakt:
Tjaša Oderlap
041 232 365, tjasa.oderlap@gmail.com


Mladi forum Socialnih demokratov

logo_MF Mladi forum Socialnih demokratov je sodobna socialna demokracija mladih, ki verjamemo, da se z delom vse ustvarja, da iz svobode vse izhaja in da se naj s solidarnostjo v skupnosti tudi vse ureja. 

Naša temeljna vrednota je delo, ki pa svoje mesto v svetu najde ob vrednotah svobode sleherne posameznice in posameznika, solidarnosti kot temelja družbene integracije, enakopravnosti vseh ljudi, še posebej enakopravnosti med spoloma, strpnosti do drugačnosti, internacionalizma in pravice do varnosti v vseh njenih oblikah. 

Vrednote in ideje Mladi forum uresničuje z uveljavljanjem svojih politik in delovanjem na lokalnih, regionalnih, nacionalnih in mednarodnih ravneh. Smo slovensko socialistično gibanje mladih in uveljavljen člen v družini evropske in svetovne socialistične mladine, ter ponosni ustanovni člani Mladinskega sveta Slovenije. 

Naše razumevanje človeka temelji na spoznanju, da je interpret družbene realnosti. Kot tak je vedno politizirani subjekt, ker se politika izvršuje vedno v najširšem smislu besedne zveze: Vse, kar se dogaja med ljudmi. Tako je Mladi forum skupnost posameznikov in posameznic, ki se zavedajo, da ne samo interpretirajo, ampak tudi kreirajo družbeno realnost. Ki v vsakem trenutku iščejo srečo in v vsakem človeku radost in veselje. Ki sprejemajo drugačnost in jih ni strah nerazumevanja in nasprotovanja. Ki ne poznajo sovražnikov in se ne delijo na rdeče in črne, leve in desne, naše in njihove, verne in neverne, ampak želijo z miroljubnim sobivanjem vseh in vsakogar vstopiti v novo tisočletje. 

Mi ne pristajamo na umetne delitve in razumemo politiko kot umetnost zagotavljanja trajnostnega napredka na temelju enakosti, solidarnosti in svobode, ob brezkompromisnem zavračanju nasilja, diskriminacije, šovinizma, rasizma in vseh oblik ekonomskega izkoriščanja. 

Mladi forum kot organizacija združuje mlade preko vrste aktivnosti, ki jih izvajamo in kreiramo skupaj, da bi ustvarili boljše življenje za vse ljudi v skupnosti. Sistem izobraževanja znotraj Mladega foruma daje znanje in kompetence s področja organizacije in vodenja projektov, mednarodnega sodelovanja, retorike, pridobivanja evropskih sredstev in mnoga druga neformalna znanja, ki pridejo prav vsem posameznicam in posameznikom v vse življenjskih situacijah. 

Mladi forum je polnopravni član Mednarodne zveze socialistične mladine (IUSY) in Evropske socialistične mladine(ECOSY), v katerih spada med najaktivnejše organizacije članice. So tudi ustanovni in polnopravni člani Mladinskega sveta Slovenije(MSS). Za svoje članice in člane prireja Mladi forum izobraževalne seminarje na lokalni, regijski in državni ravni, kar najširšemu krogu pa omogoča tudi udeležbo na izobraževanjih in usposabljanjih v tujini. 

Predvsem pa smo, forumašice in forumaši mladi in bolj kot politična, je Mladi forum mladinska organizacija, katere namen je, da se v Sloveniji, Evropi in širom Sveta, sliši tudi naš glas.

Predsednik
Tjaša Oderlap

Informacije: mladi.forum.sasa(at)gmail.com

NOVICE Mladega foruma Šaleške doline

Mladi forum Šaleške doline

Mladi forum
SD Šaleške doline 


 
VSTOPI
Ženski forum SD SAŠA

Ženski forum
SD SAŠA Velenje


VSTOPI
Delavska zveza SD Velenje

Delavska zveza
  Velenje


VSTOPI
Forum starejših SD Velenje

Forum starejših
SD Velenje


VSTOPINaroči se na e-novice!

Če se naročite na e-novice SD Velenje, boste vedno dobro obveščeni! Skozi vse leto vas bomo seznanjali z zanimivimi informacijami iz našega okolja.

Potrjujem


Pristopna izjava

Iskreno smo veseli, da se želite včlaniti v stranko Socialnih demokratov.

Včlani se


Podjetniški kotiček

Podjetniški kotiček je spletni portal, ki vam pomaga do aktualnih informacij. Tu najdete vse, kar morate vedeti, če ste podjetnik ali pa se šele odločate za samostojno podjetniško pot!

Podrobneje