Županu Kontiču posebna zahvala za uspešno vodenje Skupnosti občin Slovenije

22-03-2018
Na 21. seji predsedstva Skupnosti občin Slovenije (SOS), ki je potekala v petek, 16. marca 2018, v Šentjurju se je predsednik SOS Branko Ledinek, nekdanjemu predsedniku Bojanu Kontiču, županu Mestne občine Velenje, zahvalil za uspešno predsedovanje SOS. Ob tej priložnosti mu je podelil posebno zahvalo za uspešno in modro vodenje organizacije.

V času predsedovanja SOS, od 23. aprila 2015 do 23. januarja 2018, je Bojan Kontič aktivno vodil pogajalsko skupino SOS za višino povprečnine, ki jo prejmejo lokalne skupnosti in pri tem s podporo Glavnega odbora SOS dosegel pomembno izboljšanje financiranja lokalnih skupnosti. Ves čas je zastopal skupne interese slovenskih lokalnih skupnosti in njihovih občank ter občanov. Prizadeval si je za politično nevtralnost ter v ospredje postavljal skupne interese in razvojne potrebe občin. V svojem mandatu predsedovanja pa si je prizadeval tudi za združitev vseh treh asociacij občin v enotno združenje, ki bi bilo tako močnejše v odnosu do Vlade Republike Slovenije.

Ob prejemu zahvale se župan Mestne občine Velenje vsem županjam in županom zahvalil za dobro sodelovanje in pomoč v času njegovega predsedovanja. Posebej je izpostavil, da si v duhu bližajočih volitev želi, da SOS ohrani politično nevtralnost. Poudaril pa je tudi, da bodo v času novih vladnih volitev programi strank za položaj lokalne samouprave zelo pomembni.

VIR: www.velenje.si

Županu Kontiču posebna zahvala za uspešno vodenje Skupnosti občin Slovenije