NOVICE ObO SD Velenje

Županu Kontiču posebna zahvala za uspešno vodenje Skupnosti občin Slovenije

0 Komentarji
1702
22-03-2018

Na 21. seji predsedstva Skupnosti občin Slovenije (SOS), ki je potekala v petek, 16. marca 2018, v Šentjurju se je predsednik SOS Branko Ledinek, nekdanjemu predsedniku Bojanu Kontiču, županu Mestne občine Velenje, zahvalil za uspešno predsedovanje SOS. Ob tej priložnosti mu je podelil posebno zahvalo za uspešno in modro vodenje organizacije.

V času predsedovanja SOS, od 23. aprila 2015 do 23. januarja 2018, je Bojan Kontič aktivno vodil pogajalsko skupino SOS za višino povprečnine, ki jo prejmejo lokalne skupnosti in pri tem s podporo Glavnega odbora SOS dosegel pomembno izboljšanje financiranja lokalnih skupnosti. Ves čas je zastopal skupne interese slovenskih lokalnih skupnosti in njihovih občank ter občanov. Prizadeval si je za politično nevtralnost ter v ospredje postavljal skupne interese in razvojne potrebe občin. V svojem mandatu predsedovanja pa si je prizadeval tudi za združitev vseh treh asociacij občin v enotno združenje, ki bi bilo tako močnejše v odnosu do Vlade Republike Slovenije.

Ob prejemu zahvale se župan Mestne občine Velenje vsem županjam in županom zahvalil za dobro sodelovanje in pomoč v času njegovega predsedovanja. Posebej je izpostavil, da si v duhu bližajočih volitev želi, da SOS ohrani politično nevtralnost. Poudaril pa je tudi, da bodo v času novih vladnih volitev programi strank za položaj lokalne samouprave zelo pomembni.

VIR: www.velenje.si

0.0
Zadnja posodobitev: 22. marec, 2018
Sorodne Novice: V slovo Bojanu Kontiču 11. seja Sveta Mestne občine Velenje Uspešno izpeljali tradicionalni dogodek Ne pozabi - ponovno uporabi! na Cankarjevi Mestna občina Velenje prevzela skrb za 42 Slovencev nastanjenih v karanteni v Hotelu Paka Nesprejemljivo je nameščanje oseb v izolacijo v velenjski hotel brez vedenja lokalne skupnosti Socialni demokrati Velenje podpiramo ukrepe za pomoč gospodarstvu v Mestni občini Velenje Mestna občina Velenje ohranja brezplačno pravno svetovanje Pogledi svetniške skupine SD Velenje na dogajanje v Mestni občini Velenje, september 2019 Socialni demokrati Velenje se bomo pridružili čistilni akciji Mestne občine Velenje Odgovor na pisni pobudi svetnika dr. Adnana Glotića na 5. seji Sveta Mestne občine Velenje
bojan kontič nekdanji predsednik SOS posebna zahvala Skupnost občin Slovenije uspešno predsedovanje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017