Tradicionalni XXI. Kajuhov pohod k Žlebniku

25-02-2019
Mladi forum SD Šaleške doline je v soboto, 23. februarja 2019, organiziral tradicionalni, tokrat že XXI. Kajuhov pohod k Žlebniku. Okoli sedemdest pohodnikov in pohodnic je iz Lajš krenilo na pot proti Žlebniku, kjer je pred 75 leti padel naš narodni heroj, borec, pesnik Karel Destovnik Kajuh.

Pohodu je sledila spominska slovesnost pri spominskem objektu ob Žlebnikovi domačiji v Zavodnjah v spomin na prihod in težke boje XIV. divizije na Štajerskem, ter borca in pesnika Karla Destovnika – Kajuha. Slavnostni govornik Bojan Voh, podpredsednik Območnega združenja borcev za vrednote NOB Velenje, je v svojem govoru poudaril pomen XIV. divizije ter njihove borbe proti okupatorju.

Podpredsednica Mladega foruma SD Šaleške doline, Tjaša Oderlap ter Jure Kodrun sta k spominskemu obeležju položila venec.

Organizatorji se zahvaljujemo vsem pohodnikom in pohodnicam za udeležbo na pohodu, praporščakom in nastopajočim šolarkam za sodelovanje pri slovesnosti ter ministrici za pravosodje, Andreji Katič, ki je tudi tokrat s pohodniki prehodila celotno pot od Lajš do Žlebnika.