NOVICE ObO SD Velenje

Projekt Viški hrane

0 Komentarji
1437
4-03-2014

Člani Strokovnega svet za socialna vprašanja SD Velenje in predsednik, Iztok Osredkar, smo se že pred nekaj meseci začeli ukvarjati z izvedbo projekta VIŠKI HRANE, katerega že nekaj časa uspešno izvaja Lions klub v Celju in Mariboru.

Glede na to, da je vedno več ljudi v stiski, smo se po zgledu dobrih praks iz nekaj drugih občin po Slovenji, odločili pobudo o projektu podati na Mestno občino Velenje.
Župan Mestne občine Velenje, Bojan Kontič, je kot vse projekte, ki prinašajo dobrobit našim občankam in občanom, podprl tudi projekt Viški hrane.
Tako so v torek, 03.03.2014, v protokolarni sobi Mestne občine Velenje župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, predsednik Območne organizacije Socialnih demokratov Velenje Srečko Meh, predsednik Lions kluba Velenje Stane Breznik, predsednik Rotary kluba Velenje David Geršak, direktorica Zaposlitvenega centra GEA in Integra inštituta Sonja Bercko ter predsednik Območnega združenja Rdečega križa Velenje Jože Kožar podpisali dogovor o medsebojnem sodelovanju pri projektu Viški hrane.

Glavni namen projekta Viški hrane, ki ga koordinira Zveza Lions klubov Slovenije, je organizirati prevzem in predajo dnevno donirane hrane, ki je pred iztekom roka uporabnosti in bi jo drugače trgovci ob koncu dneva dali v uničenje. Hrano bo v Velenju zagotavljal hipermarket Mercator na Šaleški cesti. Prostovoljci Strokovnega sveta za socialna vprašanja pri Območni organizaciji Socialnih demokratov Velenje, Območnega združenja Rdečega križa Velenje, Lions kluba Velenje ter Rotary kluba Velenje bodo prevzemali hrano ter jo predajali uslužbencem Centra Hiša, ki bodo hrano primerno shranili do jutra, ko jo bodo prevzeli zaposleni v Zaposlitvenem centru GEA, v okviru katerega je organizirana tudi javna kuhinja. Hrano bodo prejeli upravičenci javne kuhinje, zavetišča za brezdomce in drugi uporabniki, ki jih bodo v javno kuhinjo napotile ustrezne službe in humanitarna društva. Prevzem viškov hrane bo potekal vsak dan, tudi med vikendi in prazniki, po obratovalnem času hipermarketa Mercator.

0.0
Zadnja posodobitev: 26. oktober, 2016
Sorodne Novice: Peta obletnica projekta Viški hrane Z rebalansom proračuna še več odličnih projektov in programov Predstavitev projekta "Ne pozabi! Ponovno uporabi!" [V A B I L O] - Projekt Ne pozabi! Ponovno uporabi! Predstavitev letošnjih projektov Mestne občine Velenje in načrtov za prihodnost Poleg hrane in osnovnih življenskih potrebščin zbiramo tudi topla oblačila in obutev
Sociala
19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017