Peta obletnica projekta Viški hrane

24-05-2019
V sredo, 23. maja 2019, smo se članice in člani Strokovnega sveta za socialna in zdravstvena vprašanja SD Velenje odzvali na povabilo Lions kluba Velenje in se udeležili dogodka ob 5. obletnici projekta Viški hrane, ki so ga pripravili v Vili Bianca.

Na prireditvi smo se prvič srečali vsi donatorji in prostovoljci skupaj, pregledali rezultate preteklega petletnega dela, si izmenjali izkušnje in se podružili. Sprejeli smo odločitev, da se projekt preimenuje, in sicer iz "Viški hrane" v "Donirana hrana".

Socialni demokrati Velenje oziroma naš Strokovni svet za socialna in zdravstvena vprašanja že od samega začetka, od leta 2014, sodeluje pri projektu Viški hrane. Članice in člani pomagamo pri prevzemu in predaji dnevno donirane hrane, ki je pred iztekom roka uporabnosti in bi jo drugače trgovci ob koncu dneva dali v uničenje. Hrano prostovoljci vsak večer dostavimo v zbiralnico in je naslednji dan razdeljena socialno ogroženim posameznikom in družinam.

V tem času smo razdelili 23,5 ton sadja, zelenjave, pečenega mesa, sendvičev in ostalih mesnih izdelkov. Prav tako smo razdelili 480.000 kosov kruha, pekovskega peciva, mlečnih izdelkov, mleka in jajc. V skupni vrednosti več kot 440.000 eurov.

Ponosni smo, da smo del te dobrodelne akcije! Z veseljem bomo še naprej pomagali, da viški hrane namesto v smeteh, končajo na krožnikih tistih, ki si je ne morejo privoščiti.