NOVICE ObO SD Velenje

Ministrica Katič ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva

0 Komentarji
737
16-01-2017

Ministrica Andreja Katič je ob dnevu vojaškega letalstva čestitala pripadnicam in pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva, ki združuje vse letalske enote Slovenske vojske.

Ob svojem temeljnem vojaškem poslanstvu rešujejo tudi človeška življenja. Samo letos je dežurna helikopterska posadka Slovenske vojske zagotovila že deset nujnih medicinskih prevozov, posadka Falcona pa je v prvih petih dneh letošnjega leta prepeljala že dve srci za transplantacijo. "Poleg svojega temeljnega vojaškega poslanstva so pripadnice in pripadniki 15. polka vojaškega letalstva nepogrešljivi v sistemu zaščite in reševanja. Velika zahvala jim gre za nesebično pomoč državljanom in pomoči potrebnim. Storila bom vse, da bodo svoje delo lahko neprekinjeno in varno nadaljevali še naprej," je v čestitki zapisala obrambna ministrica Andreja Katič.

12. januarja 1919 se spominjamo, ko sta pilota Vilko Peternelj in Franc Zupančič iz ljubljanske letalske stotnije poletela na izvidniški let na Koroško in mitraljirala avstrijske enote ter tako opravila prvi bojni let. Začetki slovenskega vojaškega letalstva sicer segajo v leto 1918, ko sta bili 14. in 15. decembra ustanovljeni ljubljanska in mariborska letalska stotnija. V obeh stotnijah, ki sta bili pod okriljem Maistrovih enot, so leteli slovenski piloti iz avstro-ogrskega vojaškega letalstva. Slovenska vojska je sicer z današnjim dnem tudi bogatejša za nove operativne pilotko in pilota, ki so uspešno končali usposabljanje v Letalski šoli Slovenske vojske.

0.0
Zadnja posodobitev: 16. januar, 2017
Sorodne Novice: Mnenje Andreje Katič o prestrukturiranju regije in politiki pravičnega prehoda iz premogovništva Andreja Katič: "Zakaj sem se odločila, da ponovno kandidiram?" Kandidati SD SAŠA na državnozborskih volitvah bodo Andreja Katič, Janja Rednjak in Mark Molnar Andreja Katič: Čestitke ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra Stand up večer ob dnevu žena Iskrene čestitke ob dnevu državnosti! Andreja Katič: Dan zmage, ko je okupatorska vojska kapitulirala pred slovenskimi partizani Čestitke ob državnem prazniku - dnevu upora proti okupatorju! Ob dnevu upora proti okupatorju bomo k spomenikom v spomnin na borce položili vence Stand up večer ob dnevu žena: Gašper Bergant & Sašo Stare
15. polk vojaškega letalstva Andreja Katič dan vojaškega letalstva ministrica za obrambo Socialni demokrati

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

19-06-2020
Pozdravljeni! Potrebujete kredit? Na voljo smo vam,…
2-04-2020
Tukaj je analiza cen za razkuževanje večstanovanjskih…
8-03-2018
Zanima me če še je kakšna možnost da vam je ostalo…
5-09-2017
12-01-2017