Članstvo Socialnih demokratov podprlo vstop stranke v levosredinsko koaliciJo

21-08-2018
V vseh 35-ih Območnih organizacijah SD po Sloveniji so danas, 21. avgusta, potekali zbori članstva, na katerih so se članice in člani izrekali o vstopu v v levosredinsko koalicijo strank LMŠ-SD-SMC-SAB-DeSUS s podporo stranke Levica.

Članice in člani 5. volilne enote smo se zbrali v Velenju, kjer nas je v video nagovoru nagovoril tudi predsednik Socialnih demokratov mag. Dejan Židan.

“Prepričan sem, da bomo Socialni demokrati z našim delovanjem v prihodnji vladi pripomogli k stabilnosti in napredku Slovenije v korist vseh državljank in državljanov. Socialni demokrati imamo znanje in prave ideje, jasen program ter ekipo ljudi, ki imajo izkušnje in vizijo za nadaljni razvoj Slovenije. Rezultati našega dela kažejo, da je Slovenija upravljana bolje, če smo v vladah tudi Socialni demokrati,” je povedal predsednik Židan.

Ministrica Andreja Katič in poslanec Prednik Jani sta članstvu predstavila potek koalicijskih pogajanj ter ključne izpogajane rešitve.

Po opravljeni razpravi so članice in člani 5. volilne enote soglasno podprli sklep o vstopu stranke SD v 13. Vlado Republike Slovenije pod vodstvom Marjana Šarca.

Skoraj 99-odstotna odločitev članic in članov SD na zborih v vseh osmih volilnih enotah je bila, da stranka vstopi v levosredinsko koalicijo strank LMŠ-SD-SMC-SAB-DeSUS s podporo stranke Levica ter s tem v 13. Vlado Republike Slovenije in da Socialni demokrati prevzamemo odgovornost za sodelovanje pri vodenju države.
#SD #Socialnidemokrati #zborclanstva #vladarepublikeslovenije #koalicija

Članstvo Socialnih demokratov podprlo vstop stranke v levosredinsko koaliciJo