Bojan Kontič zanika odgovornost za domnevno preplačan blok 6 Termoelektrarne Šoštanj

19-03-2018
Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je danes na predsednika Preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj, Matjaža Hanžeka naslovil dopis, v katerem zanika politično ali kakršnokoli drugo odgovornost za domnevno preplačan blok 6 šoštanjske termoelektrarne.
V osnutku končnega poročila Preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj, ki kroži v medijih in ni potrjen s strani članov komisije in Državnega zbora Republike Slovenije, naj bi bilo zapisano, da je župan Bojan Kontič, takrat poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, »...že leta 2007 vedel, da je načrtovana cena premoga 2,25 evrov za giga joul, na kateri je temeljila ekonomika projekta, lažniva«.

Župan trditev označuje za neresnično: "Z načrtovano ceno premoga sem bil seznanjen in nisem imel nobenega razloga, da bi vanjo podvomil. Znano dejstvo pa je, da so bili komisiji predstavljeni tudi pogoji, pod katerimi bi bila ta cena dosegljiva, in da ukrepi, potrebni za realizacijo načrtovane cene, niso bili izvedeni".

DOPIS predsedniku Preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti pri investiciji v blok 6
Bojan Kontič zanika odgovornost za domnevno preplačan blok 6 Termoelektrarne Šoštanj